Opnieuw veiligheidspaal op N 280 vernield

 

De recent geplaatste flitspaal langs de Rijksweg N280 bij Baexem is voor de tweede maal binnen vier dagen opnieuw door onbekenden vernield. De paal die 24 juni pas werd geplaatst, was nog niet in werking, omdat de installatie nog gekeurd en geijkt moest worden. Zeven ernstige ongevallen met dodelijke slachtoffers en zwaar lichamelijk letsel in de afgelopen vijf jaar noodzaakten de politie om de snelheid van het verkeer te gaan controleren.

Donderdagmorgen kreeg de politie een melding dat de flitspaal langs de Rijksweg tussen Baexem en Kelpen weer vernield was. De paal stond scheef en de kop bleek te zijn verdwenen. Omdat er nog geen apparatuur in de kop van de flitspaal was geplaatst, blijft de schade beperkt tot ruim € 5.500,=.
Deze nieuwe paal is langs de Rijksweg geplaatst na analyses van de ongevallen op dit weggedeelte. In de afgelopen vijf jaar hebben zich daar 18 ongevallen voorgedaan, waarvan 11 alleen met materiële schade, en 5 met zeer ernstig persoonlijk letsel en 2 dodelijke slachtoffers. Al deze ongevallen waren te wijten aan het rijden met te hoge snelheid.

De palen zijn eigendom van het Landelijk Parket Team Verkeer en worden beheerd door het Verkeershandhavingsteam (VHT). De schade is vanmorgen geïnventariseerd en er is onmiddellijk opdracht gegeven deze te herstellen. De leiding van het VHT heeft inmiddels aangifte van de vernieling gedaan bij de lokale politie, die het onderzoek verder uitvoert.
De politie verzoekt iedereen die informatie kan geven over de vernieling, of weet wie hiermee te maken heeft, zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

De weggebruiker kan er rekening mee houden dat er voor zijn eigen veiligheid gelet wordt op zijn snelheid. Want met name op de doorgaande routes in de regio Midden en Noord Limburg is snelheid vaak een factor als het gaat om ernstige letselongevallen of aanrijdingen met dodelijke afloop. Naast met de in werking zijnde flitspalen -die door het Verkeershandhavingsteam liever veiligheidspalen genoemd worden - , wordt er ook dagelijks op snelheid gecontroleerd door het team verkeersassistenten van het VHT, rijden motoragenten met laserguns en staan door de hele regio heen radarwagens langs de wegen. Ook heeft het VHT een videosurveillancewagen die dagelijks wordt ingezet om extreme verkeersovertreders te confronteren met hun weggedrag.

 
 
Bron: Politie Limburg Noord
 
  7-2-2010  


|

FlitsKaart