Oppassen voor auto met pech





 

Assen/Groningen - Automobilisten, pas op voor auto's met pech. Daar kan wel eens een flitscamera in verstopt zitten. De politie in Drenthe en Groningen zet de gevarendriehoek achter de flitsauto en af en toe gaat het kofferbakdeksel open. Automobilisten die de gestrande medebestuurder de helpende hand willen toesteken, ontdekken dat er van pech geen sprake is. Een afleidingsmanoeuvre? Nee, zegt de politie. "De gevarendriehoek gebruiken we voor onze eigen veiligheid."



Anneke Smit uit Odoorn trof onlangs tweemaal een dergelijke controle aan. Eerst langs de A28 in Groningen, later in de berm langs de weg van Borger naar Rolde. "Het is een gevaarlijk punt, daar net voor het Julianaplein in Groningen. Je mag er honderd kilometer. De kofferbak was open en gevarendriehoek stond op straat. Ik dacht 'iemand met pech' en wilde stoppen. Toen zag ik de camera. Het is een heel foute manier van flitsen. Je wordt er door afgeleid."



Dirk Neef van de politie Drenthe: "Of we automobilisten misleiden door een auto met pech te simuleren? Die indruk heb ik niet. Ach, het blijft altijd een afweging." Zijn collega Sjabbo Smedes van Groningen: "Veel automobilisten weten waar de flitspalen staan. Dan verzin je eens wat anders om de echte hardrijders te pakken."

 
 
Bron: www.dvhn.nl
 
  5-2-2005  


|

FlitsKaart