OPROEP KLPD: kijk uit voor geparkeerde vrachtwagens2659x

De snelwegen bij de Duitse grens zijn overvol geraakt met vrachtwagens. Vanaf de A1, A2, A67 en A76 worden chaotische taferelen gemeld doordat vrachtwagens alles op alles zetten om vandaag nog de Nederlandse grens te halen en vervolgens hun vrachtwagen willen stilzetten.

Morgen, woensdag 3 oktober, is een feestdag in Duitsland. Het vrachtverkeer mag dan niet rijden. Door de grens voor middernacht over te steken voorkomen de chauffeurs dat zij veel vertraging oplopen.

De parkeerplaatsen zijn al helemaal vol, dat geldt ook voor de als parkeerplaats ingerichte vluchtstrook. De vluchtstroken zijn door Rijkswaterstaat van verlichting voorzien, de rechterrijstrook mag vanwege de veiligheid niet bereden worden en op de linkerrijstrook geldt een maximumsnelheid van 70.

Vanaf de A1 werd om kwart voor elf een file gemeld van verkeer dat Nederland nog in wil.

Wanneer de chauffeurs Nederland binnen zijn, willen ze zo snel mogelijk stoppen om te voorkomen dat ze de rijtijdenwet overtreden, hetgeen middels de tachograaf zichtbaar is. Omdat er nergens plaats is, zetten ze hun voertuigen onverlicht op de vluchtstrook, buiten die stukken snelweg die als ’tijdelijke parkeerplaats’ zijn aangewezen.

Omdat dit levensgevaarlijk kan zijn waarschuwt het KLPD weggebruikers dringend voorzichtig te zijn. Vrachtwagenchauffeurs wordt geadviseerd hun verlichting te laten branden.

Bron:  VID

Melder: BommelDing

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram