Oud-agent cel in wegens steekpenningen

 

Oud-politieman Peter W. (60) uit Castricum is maandag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen en voor schending van zijn ambtsgeheim. De rechtbank heeft hem een celstraf van een half jaar opgelegd en een werkstraf van 240 uur. Justitie had tegen hem twee jaar cel geeïst, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De rechtbank acht bewezen dat W. betrokken is geweest bij de activiteiten van een internationale drugs- en witwasbende. De politieman van de regiopolitie Kennemerland kende de kopstukken van deze bende, vader en zoon De J. uit Zandvoort, van het racecircuit in Zandvoort.
W. heeft toegegeven dat hij naïef geweest in zijn contacten, maar zegt geen enkele rol te hebben gespeeld bij de criminele activiteiten. Hij werkte in zijn vrije tijd wel voor het autobedrijf van De J. en maakte met de leden van de bende buitenlandse reizen.
De politieman kreeg na zijn arrestatie in september 2007 de bons. Hij werkte toen al meer dan veertig jaar bij de politie. Voor dat lange dienstverband ontving W. een bonus van 1600 euro.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  27-4-2009  


|

FlitsKaart