Ouderenunie wil legale straatrace





 

HOORN - De gemeente Hoorn doet er goed aan gedurende de weekeinden een deel van industrieterrein Hoorn 80 (de Prontonweg) vrij te geven voor legale straatraces. Dit stelt de Ouderenunie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.



Nu de rechtbank inmiddels aan twee jonge deelnemers een rijverbod en een geldboete heeft opgelegd vanwege deelname aan een illegale race op Hoorn 80, vindt de fractie de tijd rijp het roer om te gooien. Tot nu toe hebben politie en justitie de races tegengehouden. Maar volgens de Ouderenunie kan de gemeente niet langer de ogen sluiten voor het feit dat er heel veel (jonge) automobilisten zijn die in dit fenomeen een nieuwe hobby hebben gevonden. ,,Ze kunnen nu geen kan uit'', schrijft de partij. ,,Ze worden gedwongen op landweggetjes of bedrijventerreinen illegaal deze races te houden, met alle gevaren van dien.''



Door zelf een deel van Hoorn 80, in dit geval de Protonweg, aan te wijzen moet het mogelijk zijn de straatraces met auto's en scooters gecontroleerd en legaal te kunnen laten rijden. Dat bevordert volgens fractievoorzitter J. Scholte niet alleen de veiligheid van de racers; ook de andere weggebruikers profiteren.

 
 
Bron: Noord Hollands Dagblad
 
  27-6-2002  


|

FlitsKaart