Parkeercontroleurs waren te agressief

 

Enkele Dordtse parkeercontroleurs hebben een Dordtenaar dit voorjaar onnodig agressief behandeld.
Terwijl politiemensen de man al onder bedwang hadden, vonden zij het nodig ook nog eens op hem te gaan zitten.

Het slachtoffer, de 30-jarige W. van P., verscheen vrijdag zelf voor de Dordtse politierechter mr. C.J. van der Wilt omdat hij de parkeercontroleurs uitgescholden had en zich vervolgens verzette tegen zijn aanhouding door de politie. Volgens de politierechter had de politie in het proces-verbaal, dat tegen van P. opgemaakt werd, ook geconstateerd dat het optreden van de parkeercontroleurs niet in de haak was.

Van P. kreeg het met de controleurs aan de stok toen hij uitgebreid op een horecaterras zat te genieten en hen bij zijn auto aan zag komen. ,,Ik had toen al voor vier uur betaald en was net tien minuten te laat. Eén van de controleurs vond het goed dat iemand naast mij alsnog een kaartje bij de automaat haalde. De ander gaf mij een bekeuring. Ik vroeg hem niet zo flauw te doen en mij ook een kaartje te laten halen. Dat mocht niet.’’

Daarop werd het van kwaad tot erger. Van P. zou de controleurs vervolgens beledigd hebben door hen een ernstige ziekte naar het hoofd te slingeren. Hij ontkent dat in alle toonaarden: omdat enkele familieleden van hem aan die ziekte overleden zijn, zou hij dat nooit doen. Hoewel de politierechter dat wel aan wilde nemen, hielp het verweer de man niet. De politierechter stelde vast dat hij de controleurs in elk geval voor klootzak, hufter en eikel uitgemaakt had.

Daarna was hij doodleuk weer op het terras gaan zitten. Dat de politie hem vervolgens aansprak vond hij tot daaraan toe, dat ze hem mee widen nemen naar het bureau beviel hem minder. Agenten pakten hem bij de arm, waarop hij zich los probeerde te rukken. In het gewoel dat daarop volgde, werkten de agenten hem tegen de grond om hem te boeien. Daarna gingen de controleurs nog eens op hem zitten.

Volgens de politierechter hoeven parkeerwachten zich niet te laten beledigen. Hij legde vanwege het geweld van de controleurs slechts 440 euro boete op: ,,Dat is minder dan gebruikelijk in dit soort zaken.’’

 
 
Bron: AD (Editie Drechtsteden)
 
  23-11-2007  


|

FlitsKaart