Peijs: A4-plannen bij fout aanpassen





 

DEN HAAG (ANP) - Minister Karla Peijs van Verkeer erkent dat er een fout is gemaakt in het A4-dossier, de verlenging van deze snelweg door Midden-Delfland. Rijkswaterstaat zal nagaan wat de gevolgen daarvan zijn. Als het nodig is, zullen de plannen worden aangepast, zegde zij woensdag toe in de Tweede Kamer.



De Zuid-Hollandse Milieufederatie wees Peijs op de volgens haar cruciale fout. Volgens de federatie is vermoedelijk door een menselijke fout verzuimd om de voorgestelde wegverbreding bij Ypenburg mee te nemen in de berekeningen voor het verkeersaanbod.



Daardoor zou volgens de huidige cijfers bij het knooppunt Ypenburg een fuik ontstaan als de A13 ten noorden van Overschie en bij Delft zou worden verbreed. Mede daardoor geeft de minister de voorkeur aan de aanleg van de verlengde A4 tussen Delft en het Kethelplein bij Schiedam.



Te snel afgeschreven


Volgens Arno Steekelenburg, zegsman van de Zuid-Hollandse Milieufederatie, schreef de minister de optie om de A13 te verbreden te snel af ,,omdat het bij Ypenburg niet zou passen''. De milieuorganisatie ziet de bredere A13 echter nog steeds als een goed alternatief voor de verlengde A4. Tegelijk met de verbreding moet dan bij Rotterdam wel een verbindingsweg tussen de A13 en de A16 komen.



Eind juni ondertekende Peijs met een brede coalitie van partijen, waaronder omliggende gemeenten zoals Schiedam en milieuorganisaties, een akkoord voor de aanleg van de verlengde A4. Over de aanleg van de zeven kilometer snelweg in het poldergebied tussen Delft en het Kethelplein is ruim een halve eeuw gesteggeld. Het plan, dat ook voorziet in de aanleg van een stadspark met sportaccommodatie, gaat in totaal 641 miljoen euro kosten. De eerste auto's gaan naar verwachting in 2013 rijden.

 
 
Bron: Planet.nl
 
  30-8-2006  


|

FlitsKaart