Peijs tekent overeenkomsten Het Nieuwe Rijden bij opening AutoRAI





 

Vandaag tekent Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat de samenwerkingsovereenkomsten met de partners van Het Nieuwe Rijden, zo meldt haar departement. Dit gebeurt tijdens de officiële opening van de AutoRAI 2005 in Amsterdam op de stand van de ANWB. SenterNovem is verantwoordelijk voor de uitvoering van het totale programma rond Het Nieuwe Rijden.



Het Nieuwe Rijden is een manier van autorijden die past bij de moderne autotechniek. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een comfortabele rijstijl die brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu. In de campagne Het Nieuwe Rijden laten de jongens van Doek de Nederlandse automobilist zien hoe men Het Nieuwe Rijden in de praktijk toepast.



21 Organisaties maken al deel uit van Het Nieuwe Rijden Netwerk. Tevens treden twee nieuwe partners toe: Milieu Centraal en Vereniging Mobiliteitsmanagement (VM2). Als netwerkpartner draagt men bij aan het doel van het programma Het Nieuwe Rijden: CO2-emissiereductie door het bevorderen van energiezuinig aankoop- en rijgedrag bij de Nederlandse weggebruikers.



Het Nieuwe Rijden Netwerk is een samenwerkingsverband in het kader van het programma Het Nieuwe Rijden dat SenterNovem uitvoert in opdracht van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat met ondersteuning van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. De netwerkpartners van Het Nieuwe Rijden zijn:



ANWB, BOVAG, BP, CBR, Consumentenbond, EVO, Goodyear, Greenlease, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), Milieu Centraal, Opleidings- en Trainingscentrum van het Ministerie van Defensie (OTC-Rij), Politie Academie I en E Milieu, Prodrive Training, RAI-Vereniging, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO), VTL, Vereniging Mobiliteitsmanagement (VM2), Vereniging van Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA), Verkeersveiligheidscentrum Rozendom (VVCR), VNO-NCW, Vredestein, 3VO.

 
 
Bron: Juridisch dagblad
 
  2-10-2005  


|

FlitsKaart