Per 01-01-2001 is er GEEN detectorverbod in Nederlx

De laatste tijd circuleren veel berichten in de media over het aanstaande detectorverbod, waar het ministerie van Verkeer en Waterstaat mee bezig is. Schijnbaar iedereen is ervan overtuigd dat per 01 januari 2002 het zogenaamde detectorverbod een feit zal zijn.

Wat is er nou feitelijk aan de hand. In augustus dit jaar publiceert de Telegraaf een artikel waarin Officier van Justitie Koos Spee meldt dat er gewerkt wordt aan een detectorverbod, dat begin 2002 van kracht zal worden. Er wordt dus gewerkt aan een verbod, maar er is nog niets definitiefs! Recentelijk in de media werd er herhaaldelijk door Officier van Justitie Koos Spee gerefereerd aan het komende verbod. De angst zit er goed in bij onwetend detectorbezittend Nederland. Tijdens de uitzending van het programma Cars & Bikes, van enkele weken geleden, werd Officier van Justitie Koos Spee geinterviewed. Daarin meldde hij " dat het verbod er zeker aan kwam en dat dit in de tweede helft van dit jaar gerealiseerd zou moeten zijn". In ieder geval is dit dus weer uitstel op het eerder groots aangekondigde verbod.

Met andere woorden, per 01 januari 2002 is de radardetector nog steeds legaal en is dus niet verboden. U kunt de detector nog gewoon gebruiken. Wanneer er een definitieve datum is zullen wij deze meteen bekendmaken op deze site.

Leest u ook het artikel wat door Peter-Jan is gemaakt over het detectorverbod.
En het artikel wat al een tijdje geleden door Dave is geschreven; Detector verbod. Moeten we nu bang worden?

Bron: 

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice: