Politie (BE) gaat massaal flitsen deze zomer

 

Hardrijders zijn gewaarschuwd: de politie zal deze zomer extra snelheidscontroles houden op de autosnelwegen. Er komen opnieuw zogenaamde 'flitsgolven'.

"Elke week zullen we op één route, gedurende acht uur, een speedactie organiseren", aldus Kristof De Pauw van de federale wegpolitie in VTM NIEUWS. "Op die momenten gebruiken we zowel onze vaste als onze mobiele camera's én de trajectcontroles. Als we een actie doen op de E17, is het dus mogelijk dat iemand die van Antwerpen naar Kortrijk rijdt verschillende keren geflitst wordt."

De kans dat u een boete krijgt, neemt overigens steeds meer toe. Sinds er met digitale camera's wordt gewerkt, zijn de foto's beter én kunnen ze sneller verwerkt worden. In 2012 waren er nog 1,2 miljoen flitsboetes, vorig jaar waren dat er al 250.000 meer.

De waarschuwing geldt niet alleen voor ons land: de koepel van Europese politiediensten zegt dat er overal extra geflitst zal worden. Zeker in Frankrijk is het traditiegetrouw opletten. Wij zetten de 100 gevaarlijkste flitspalen op een rijtje: elke dag worden daar in totaal meer dan 14.800 chauffeurs op de bon gezwierd.

 
 
Bron: Het Laatste Nieuws (BE)
 
  28-6-2014  


|

FlitsKaart