Politie bellen dure kwestie2561x

Een telefoontje naar de politie in ons land is door een opeenstapeling van kosten nog altijd een peperdure aangelegenheid. Voor mobiele bellers kunnen de tarieven voor alle 0900-nummers zelfs oplopen tot ruim één euro per minuut, ongeacht de prijs die de klant bij het begin van het gesprek wordt voorgehouden.

Consumenten staan met hun rug tegen de muur nu steeds meer bedrijven alleen via zo'n 'servicenummer' telefonisch bereikbaar zijn. De invoering van het Landelijk Telefoonnummer Politie (LTP) 0900-8844 zorgde eind jaren negentig voor een stortvloed van klachten, omdat burgers fors meer moesten betalen voor telefonisch contact met de sterke arm. Onder druk van de Tweede Kamer werd in 2002 het tarief van 12 eurocent per minuut teruggebracht tot 3 cent, de kosten voor een lokaal gesprek via het vaste net.

Prepaid
Voor het jaarlijks explosief groeiende aantal mobiele bellers dat de 'ouderwetse' huistelefoon de deur uit heeft gedaan, is er vijf jaar later nog steeds weinig reden tot vreugde. Prepaidbellers betalen behalve het lokaal tarief ook de gsm-gesprekskosten die afhankelijk van de provider tussen de veertig eurocent en 1,25 euro schommelen. Daarbij rekenen veel aanbieders nog een starttarief voor het bellen naar 0900-8844 dat kan oplopen tot ruim één euro.

Bron:  Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram