Politie blundert flink met verkeersboetes

 

Door een blunder van de Flevolandse politie hebben vele honderden automobilisten de afgelopen dagen een forse bekeuring in de brievenbus gekregen omdat zij te hard zouden hebben gereden op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen.

Een overijverige politiemedewerker was daar vorige week bezig met een snelheidscontrole en slingerde iedereen op de bon die boven de 80 km/u reed. Het regende bekeuringen omdat vrijwel iedereen daar sneller rijdt omdat er volgens de verkeersborden een maximumsnelheid geldt van 100 km/u.

"Ik was stomverbaasd dat ik een enveloppe van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) opgestuurd kreeg met het verzoek even 210 euro te betalen omdat ik veel te hard gereden had op de Markerwaarddijk. Op de bon stond dat de toegestane snelheid 80 kilometer bedroeg, maar ik weet wel beter", aldus Iwan Steenbrink uit Utrecht.

Ongeldig

"We hebben inderdaad een fout gemaakt", geeft Elvera Kuipers van het team Verkeershandhaving in Flevoland toe. "Of het nu door een menselijke of technische fout komt, de apparatuur stond in ieder geval verkeerd afgesteld, waardoor vrijwel iedereen te hard reed en een bekeuring kreeg opgestuurd. Maar die mag verscheurd worden, want alle boetes worden ongeldig verklaard. Diegenen die echt te hard hebben gereden, hebben in dit geval geluk gehad."

Het Algemeen Dagblad schreef: Honderden flitsboetes hoeven niet betaald door storing


Meer dan 300 automobilisten, die eind mei werden geflitst op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen, hoeven hun bekeuring niet te betalen. Het boetebedrag klopt namelijk niet, meldt een politiewoordvoerster.

De geflitste automobilisten reden volgens de zegsvrouw op 28 mei allemaal harder dan de toegestane 100 kilometer per uur, maar op de bekeuring stond door een storing een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur vermeld. Hierdoor vielen de bekeuringen veel hoger uit.

 
 
Bron: Telegraaf / Gijsbert Termaat
 
  16-6-2011  


|

FlitsKaart