Politie controleert niet extra op gladde wegenx

DEN HAAG | De politie houdt geen extra snelheidscontroles op die stukken snelweg waar een snelheidsbeperking van 70 kilometer geldt in verband met een glad wegdek. Het blijft beperkt tot de normale controles die het korps landelijke politiediensten toch al houdt.
Dit stelt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in reactie op geluiden dat de snelheidsbeperkingen massaal worden overschreden. De snelheidsbeperking is vorige week ingevoerd omdat het asfalt door slijtage glad is geworden.De politie is wel op de hoogte van het feit dat heel veel mensen de beperkingen negeren. De KLPD houdt het op de normale controle. Er rijden videoauto's in het verkeer en regelmatig wordt met tijdelijke radaropstellingen langs de kant van de weg de snelheid van passerende auto's gemeten.
De woordvoerder van de KLPD waarschuwt het verkeer wel. "Die 70 kilometer per uur is niet voor niets ingesteld. Het asfalt is zodanig dat het mis kan gaan als er bij hogere snelheden moet worden geremd of gestuurd", aldus de woordvoerder. Overigens heeft de dienst geen signalen dat het aantal botsingen is toegenomen.

Bron:  Haagsche Courant

Melder: drnomad

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram