Politie controleert op alcohol en drugs845x

In samenwerking met adviseurs van drugsexpertise Nederland en een arts van de GGD heeft de politie Twente, in navolging van project Schutzengel, zondag in de vroege ochtend, automobilisten gecontroleerd op alcohol en drugs.

De controle was voornamelijk gericht op bezoekers van de Duitse discotheek ZAK. Het vermoeden bestond dat sommige bestuurders afkomstig van de Duitse discotheek onder invloed van drugs zouden rijden.

In Nederland is er nog geen testmiddel ontworpen om op aanwezigheid van drugs te kunnen controleren. Momenteel doet het SWOV hier onderzoek naar, maar het resultaat zal nog enkele jaren op zich laten wachten. Drugsadviseurs en een gemeentearts hebben daarom de politie zondagnacht bijgestaan.

De politie liet bestuurders aan de Uelserweg in Mander stoppen. Een agent maakte een praatje met de bestuurder en controleerde op alcohol, terwijl een van de drugsadviseurs de automobilist in de gaten hield. Als het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was van drugs, werd er bloed afgenomen. De bloedmonsters worden nog onderzocht door het NFI.

In totaal werden er 74 bestuurders gecontroleerd. Drie personen hadden teveel gedronken, van drie anderen werd vermoed dat ze onder invloed van drugs verkeerden. Een laatste persoon had teveel gedronken en werd tevens verdacht van drugsgebruik.

De politie beschouwt dit resultaat als een succes en heeft laten weten vaker op deze wijze te gaan controleren.

Bron:  TC Tubantia

Melder: Peter R.

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram