Politie deelt 174 gele kaarten uit





 

De polite heeft maandag 22 en dinsdag 23 mei de aanzet gegeven tot een controle-actie in het kader van subjectieve verkeersonveiligheid. Genoemde dagen werd waarschuwend opgetreden tegen 174 weggebruikers die zich niet hielden aan de verkeersregels. De actie werd gehouden in en buiten de bebouwde kom van Lerop, op de Leropperweg. Het project zal een aantal weken in beslag nemen.



Om de aandacht op het project te vestigen zette het Verkeershandhavingsteam maandag acht verkeersassistenten in Lerop in. Dinsdag werden zeven politiemensen ingezet. Zij hielden beide dagen overtreders staande en spraken hen aan op hun verkeersgedrag. In plaats van een boete deelden de agenten gele kaarten uit. Ook werden folders meegegeven met uitleg over de nieuwe aanpak van het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid.



Met name in de 30-km zone binnen de bebouwde kom blijken automobilisten zich niet te houden aan deze snelheid. Hier werd als hoogste snelheid 69 km/u gemeten. Op de Leropperweg buiten de bebouwde kom waar een snelheidslimiet van 60 km/u geldt, blijken veel automobilisten deze ook niet aan te houden. Een weggebruiker haalde zelfs een snelheid van 104 km/u. Hij kreeg uitleg over het project en de noodzaak ervan. De gele kaart moet hem eraan blijven herinneren dat zijn snelheid ditmaal niet tot een forse boete heeft geleid.



Opvallend was de ondersteuning van zowel het bestuur als de bewoners van Lerop. Burgemeester Evers bezocht maandagmorgen de projectlocatie en is blij met het project: "Het bevorderen van de veiligheid van de burgers staat hoog in het vaandel. De grootste bron van onveiligheid is het verkeer met als belangrijkste oorzaak het té hard rijden waar de verkeerssituatie dit absoluut niet toelaat. Het is een prima zaak dat dit wordt aangepakt".




Omwonenden toonden hun dankbaarheid aan de politiemensen door hen hun gemeenschapscentrum De Leropperhof beschikbaar te stellen zodat met de daar aanwezige apparatuur koffie en thee gemaakt kon worden. Vanaf woensdag 24 mei zal het Verkeershandhavingsteam verbaliserend gaan optreden.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  23-5-2006  


|

FlitsKaart