Politie dreigt met afsluiten wegen

 

De politie dreigt uit onvrede over het cao-eindbod van minister Ter Horst met acties als het afsluiten van snelwegen en tunnels. Politieagenten zeggen zich geschoffeerd te voelen door het bod van Ter Horst (Binnenlandse Zaken).

De politiebonden hebben inmiddels opgeroepen tot kalmte.

Volgens de regionale politievakbonden in Amsterdam, Den Haag en Gelderland-Zuid is er een explosieve situatie ontstaan. "Op een gegeven moment barst de bom" , aldus voorzitter Hans Burg van Politie Vakvereniging Haaglanden (PVH). De roep om harde acties is volgens hem groter geworden door het eindbod van Ter Horst.

"Agenten dreigen voetbalwedstrijden stil te leggen of de beveiliging van ministers op te schorten." In Amsterdam vrezen de bonden wilde acties. "Geluiden over het blokkeren van de Coentunnel doen de ronde", verklaart vicevoorzitter Ronald Pronk van de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV). De politiebonden ACP en NPB roepen hun leden echter op niet over te gaan tot wilde acties. "We moeten het eindbod nuchter bekijken. Op ledenraadplegingen gaan we uitleggen wat het voor het inkomen van de politiemensen betekent", zegt Yntse Koenen, bij de NPB verantwoordelijk voor de regio's Haaglanden en Zeeland.

Ook vicevoorzitter Wiep van der Pal van de ACP maant zijn leden rustig te blijven. De bonden houden volgende week ledenraadplegingen. Als de leden het eindbod afwijzen, moeten de bonden zich beraden over nieuwe stappen.

Verder onderhandelen met Ter Horst lijkt weinig zinvol.De minister zei woensdag dat er geen ruimte meer is om het bod te verhogen. Vandaag komen de bondsraden van ACP en NPB bijeen om een oordeel te vellen over het voorstel.

 
 
Bron: TTC Tubantia
 
  15-2-2008  


|

FlitsKaart