Politie erkent fout bij flitsactie bij bedrijfsterrein Krabbepolder.

 

De politie Zuid-Holland zuid erkent dat er begin juni communicatiefouten zijn gemaakt bij snelheidscontroles op de Amstelwijckweg bij bedrijfsterrein Krabbepolder.
Volgens de politie had het korps wel degelijk ruchtbaarheid moeten geven aan de flitsacties op die plek. Bovendien had de flitscamera duidelijk zichtbaar langs de weg moeten staan.

Begin juni gingen werknemers van Krabbepolder twee weken lang massaal op de bon bij de snelheidscontroles. Veel medewerkers kregen stapels boetes. Zeker één van hen moest daardoor zijn vakantie annuleren. Volgens de automobilisten was niet bekend dat de maximumsnelheid 30 kilometer was. Ze voelden zich ‘bekocht’.

De districtsleiding van het korps wil snel met het Openbaar Ministerie rond de tafel om de gang van zaken toe te lichten. Over de situatie op de Amstelwijckweg is in juni volgens het korps ‘intern onvoldoende gecommuniceerd.’

,,Maar het is uiteindelijk aan het Openbaar Ministerie of de bekeuringen geschrapt worden,’’ aldus de politie. Het korps stelt intern ook een onderzoek in naar de gang van zaken.

Vertegenwoordigers van de Krabbepolder spraken donderdag met waarnemend districtschef J. Janse en teamchef G. Tomassen. E. Bok, vertegenwoordiger van Krabbepolder, waarschuwt niet te vroeg te juichen. De boetes blijven rechtsgeldig en het OM moet nu beslissen wat er mee moet gebeuren. ,,Het balletje kan nog alle kanten op,’’ zei Bok.

Voor bezwaarschrift en foto's

 
 
Bron: AD - Drechtsteden
 
  30-7-2008  


|

FlitsKaart