Politie Etten-Leur schiet met lasergun





 

Dinsdag 15 oktober 2002 - ETTEN-LEUR - Aan de Concordialaan heeft de politie Etten-Leur gistermiddag voor het eerst snelheidscontroles gehouden met een lasergun. In 30-km-zones in Etten-Leur-Noord is met vier man verkeer gecontroleerd en indien nodig staande gehouden.



We zijn in de wijken begonnen omdat burgers hebben aangegeven daar veel overlast te hebben van verkeer dat te hard rijdt", aldus wijkagent T. de Man. De lasergun is snel te verplaatsen en werkt eenvoudig: eenmaal op een voertuig gericht, is de snelheid na tien meter rijden bekend. "Via portofoons geven we dan aan collega's in de buurt door waar welke auto te hard heeft gereden", aldus de Man.



---------------------------------------------------




RE:Politie Etten-Leur schiet met lasergun

G.Dijksman 15-10-2002 10:21:00




Gelukkig, de Politie van Etten-Leur heeft weer een nieuw speeltje! Daar zijn weer 3 tot 4 man voor nodig, die weer heerlijk automobilisten kunnen gaan aanpakken. Dat is toch geweldig! Maar het opsporen van daders van inbraken, geweldsmisdrijven, tasjesdieven en zakkenrollers, dat heeft geen prioriteit! Daar is geen personeel voor en dat is toch ook lang niet zo leuk als met zo'n nieuw speeltje de weg op te gaan. Laten zien hoe modern ze wel niet zijn. Overigens het is mogelijk om een dusdanig verkregen bekeuring c.q. process verbaal aan te vechten. Het gebruik van een dergelijk apparaat is nog niet voor 100% zuiver. Zeker als het door beginnelingen wordt toegepast. Er zijn al zaken door Justitie verloren, dus nooit een schikking, die door een dergelijke actie verkregen is, direct betalen. Altijd aanvechten. Verder ben ik de mening toegedaan, dat de politie eerst eens moet zorgen dat figuren, die kinderen pogen te kidnapen, opgespoort worden en daarna met het "nieuwe speelgoed" de straat opgaan.

 
 
Bron: BN de Stem
 
  15-10-2002  


|

FlitsKaart