Politie Flevoland laat snelheidsmeters testen

 

Veel bestuurders komen na een snelheidsovertreding met de smoes, dat zij niet weten hoeveel hun snelheidsmeter afwijkt. Anderen zijn gewoon benieuwd of hun teller afwijkt, of hebben het gevoel dat zij langzamer rijden dan de snelheidslimiet toestaat. Aan die bestuurders, en alle andere automobilisten en motorrijders, biedt het VerkeersTeam van Politie Flevoland op 26 oktober 2002 de gelegenheid de teller van hun auto of motor te controleren.
Op de Larserringweg bij Lelystad worden die dag drie TAC-snelheidsmeters achter elkaar gezet, waarna de deelnemer met respectievelijk 50, 80 en 100 langs deze apparaten kan rijden. Bij elk apparaat staat een display, waarop de deelnemer de werkelijk gereden snelheid kan aflezen.


Aan het einde van het traject is een informatiepark opgezet met alle apparatuur die het VerkeersTeam gebruikt, zoals de radarauto, videoauto, lasergun en de alcoholcontroleapparatuur. Verder staat er een kantelsimulator en is 3VO-Lelystad aanwezig met het Mobiel Informatiecentrum. Hier kan de deelnemer alle informatie krijgen over het hoe, wat en waarom van het VerkeersTeam, de snelheidslimieten en snelheidscontroles, de draagplicht van autogordels, de gordel- en alcoholcontroles en over alles wat verder met het verkeer te maken heeft.Voor deze gelegenheid is op de Larserringweg eenrichtingsweg ingesteld, en mag er op een klein stukje van de weg geen 80, maar 100 km/h gereden worden.De exacte gegevens:

datum: zaterdag 26 oktober 2002

tijd: van 10.00 uur tot 14.00 uur

plaats: Larserringweg bij Lelystad (inrijden vanaf de Dronterweg).
Deelname is gratis, maar wel op eigen risico.Voor het opnemen en noteren van de werkelijk gereden snelheden wordt geadviseerd een passagier mee te nemen.U bent van harte welkom,

Het VerkeersTeam Flevoland
 
 
Bron: Politie Flevoland
 
  24-10-2002  


|

FlitsKaart