Politie flitst 500 snelheidsovertreders in 3 uurx

DRACHTEN - De politie Friesland heeft maandag tussen Drachten en Oosterwolde binnen drie uur vijfhonderd snelheidsovertreders geflitst. Het totale bedrag van het aantal boetes bedraagt minimaal 27.500 euro, liet een politiewoordvoerder dinsdag weten.

Wegwerkers die aan de N31 tussen Drachten en Oosterwolde aan het werk zijn, klaagden over hardrijders. Daardoor zouden onveilige situaties ontstaan. De Friese politie besloot daarom maandag met een radarwagen het verkeer te controleren. Normaal gesproken is de minimumboete voor een snelheidsovertreding 30 euro. Bij wegwerkzaamheden is de minimumboete echter 55 euro, aldus het Openbaar Ministerie in Den Haag.

De wegwerkzaamheden aan de N31 duren tot april 2005. Tot die tijd gaat de Friese politie frequenter met een radarwagen controleren of automobilisten de maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur niet overschrijden.

Bron:  www.nu.nl

Melder: Speedbuster

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

De kans is vrij groot dat hier geen radarwagens maar statieven worden gebruikt die ze kunnen verstoppen. Let op dit traject dus op uw teller, een gewaarschuwd mens telt voor twee!Een voorbeeld van het open vizierbeleid in het hoge noorden kunt u in deze reportage zien.