Politie flitst hardrijders op N11





 

ALPHEN/BODEGRAVEN - Snelheidsduivels op de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven moeten oppassen. Vanaf maandag gaat de politie, zo kondigt ze aan, 'zeer regelmatig' controleren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van radarapparatuur, laserguns en flitspalen.




Tot nu toe hadden hardrijders op dit deel van de rijksweg niet veel te duchten van de politie. Die is na de openstelling in mei bewust niet direct begonnen met controles, zodat eerst de verkeersstroom goed op gang kon komen. Sinds de weg in gebruik werd genomen, zijn er al enkele tientallen ongelukken gebeurd. Er is zelfs al een dode gevallen. Volgens politiewoordvoerster Straathof zijn de ongelukken echter niet de aanleiding geweest om nu flink te gaan controleren.




Nu de politie hardrijders tussen Alphen en Bodegraven gaat aanpakken, wil dat niet zeggen dat de controles op de N11 tussen Leiden en Alphen afnemen. ,,We controleren bijna elke dag, inclusief de weekeinden. Het kan best dat we op twee plekken tegelijkertijd staan.''




Al sinds de openstelling van de N11 tussen Leiden en Alphen, eind 1999, houdt de politie er bijna dagelijks snelheidscontroles. Volgens Straathof overtrad het eerste jaar circa 5 procent van de weggebruikers de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur, of 70 kilometer bij de kruisingen. Daarna is het percentage blijven schommelen rond de drie.



 
 
Bron: Leidsch Dagblad
 
  1-8-2005  


|

FlitsKaart