Politie geeft flitspaal terug

 

De boer die begin januari werd opgepakt omdat hij een flitspaal op zijn erf had staan, heeft zijn fotokast weer terug.

Vrijdag kon hij de in beslag genomen paal komen afhalen bij het politiebureau in het Overijsselse Hasselt en inmiddels staat het gevaarte alweer bij hem thuis bij de oprit.

Begin januari werd Dunniks flitspaal, die hij had aangeschaft via een openbare gemeenteveiling, ontdekt na een milieuvlucht van de politie. Niet veel later stonden er twee politieagenten – „het waren jonge broekies” – bij Dunnik op de stoep. Ze vroegen of het apparaat van heling afkomstig was en namen de Rouvener mee naar het bureau.

Cel

„Tijd om het uit te leggen had ik niet”, zegt Dunnik. „Ik werd meteen afgevoerd, ik mocht mijn voordeur nog niet eens op slot doen. ’Ze breken hier toch niet in’, zeiden de agenten.’’ Pas na een verblijf van drie uur in de cel werd Dunnink de straat weer opgestuurd.

In de brief die Dunnik deze week van de politie kreeg, staat dat justitie heeft besloten geen straf op te leggen. „Nee, ik ga geen schadeclaim indienen. Het is goed zo’’, zegt de bescheiden Rouvener.

Waarom Dunnink de flitspaal in zijn tuin heeft staan, weet hij zelf niet. „De een zet er een oude fiets in met wat bloemetjes erop, ik heb voor 5 euro een flitspaal bij de gemeente gekocht.” .

Zie ook

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  2-12-2011  


|

FlitsKaart