Politie Haarlem gebruikt anti-politiebordje





 

(Novum) - De politie in Haarlem heeft tien zogenoemde flitsknippen in gebruik genomen. Dat meldt de politie vrijdag. De flitsknip is een opvallend bordje dat automobilisten achter de zonneklep kunnen bevestigen, waarop een waarschuwing voor snelheidscontroles staat. Met de tekst 'Denk om uw snelheid, rij rustig' wilde de geestelijke vader de politie juist pesten, zegt een politiewoordvoerder.



De politie las over de flitsknip in het Haarlems Dagblad, zegt woordvoerder Fred Kluit. "Ik denk niet dat de maker had verwacht dat wij die bordjes ook zouden gebruiken." Volgens Kluit is het een goed initiatief als automobilisten elkaar op hun rijgedrag aanspreken. "Wat ons betreft rijdt iedereen in Nederland straks met zo'n ding in de auto."



De felgele bordjes zijn donderdag door de politie in gebruik genomen, zegt Kluit. Of veel mensen in de regio Haarlem met een flitsknip rondrijden, weet Kluit niet. Een videotheek in IJmuiden, die de waarschuwingsbordjes verkoopt, zegt dat de bordjes 'best goed lopen'.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  18-8-2006  


|

FlitsKaart