Politie hekelt praktijken PowNed1642x

De politie Drenthe vindt de praktijken van de omroep PowNed 'zeer ongepast'. “Zo ga je niet met elkaar om”, verwoordt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema de gevoelens van de politie. De manier waarop Powned deze week het politiebureau van Assen binnenstormde en met draaiende camera collega's belaagde heeft kwaad bloed gezet.

“De burger en maatschappij mogen rekenen op een respectvolle houding van de politie”, zegt Valkema. “Maar wij verwachten dat de media dat ook doen.” De politie beraadt zich hoe zij voortaan de wijze van verslaggeving à la Powned tegemoet moet treden. “Dit doet voor alle betrokken partijen geen recht aan de situatie.”

De omroep besteedde donderdagavond aandacht aan het ongeluk bij Pesse waarbij zondag een motorrijder uit Hollandscheveld overleed. Een andere motorrijder (de zwager van het slachtoffer) zou bij een inhaalmanoeuvre zo zijn geschrokken van een flitspaal dat hij plots remde en daardoor de andere motorrijder hebben geraakt. Deze verongelukte.

De uitzending van Powned laat zien hoe de verslaggever de dienstdoende politiewoordvoerder met grove termen in het nauw drijft. De verslaggever verhindert dat zij een kamer van het bureau binnenstapt.

Bron:  Dagblad van het Noorden

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram