Politie Hillegom flitst op verzoek

 

Alle Hillegommers kunnen een 'verzoekprentje' indienen bij de politie. Op verzoek en suggestie van burgers gaat de politie flitsen op nóg onverwachte plaatsen.

De snelheidscontrole op verzoek is een project van de politie Hollands-Midden. 'U constateert als bewoner van uw buurt dat er veel te hard gereden wordt op een bepaalde weg binnen uw gemeente. Wat kunt u daaraan doen?' zo kondigt de politie aan. 'Voor een auto springen is geen optie, veel te gevaarlijk. Wat kan dan wel?'

Succes
De politie Hollands-Midden krijgt geregeld klachten van Hillegommers over snelheidsduivels. Hoog genoteerd in het 'politie-verzoek-prenten-programma' zijn scholen en oversteekplaatsen in de bebouwde kom. Woordvoerder Renate den Elzen: "Soms kun je er amper de straat oversteken."

Indieners van een 'verzoekprentje' zijn niet alleen ouders van jonge kinderen, ouderen en betrokken buurtbewoners, maar ook doorsnee automobilisten. "Die kunnen zich ook ergeren aan een te hoge snelheid van andere bestuurders." Als bedankje laat de politie alle indieners van een 'verzoekprentje' weten waar gecontroleerd is en met welk resultaat.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  17-7-2008  


|

FlitsKaart