Politie hindert cameraman





 

Een mysterieuze aanhouding midden op de A58 bij Goirle. Een cameraman van Omroep Brabant probeerde de spectaculaire arrestatie vast te leggen, maar werd gehinderd. De vier mannen die aangehouden werden zouden iets te maken hebben met " een zaak in Rotterdam". Toen een verslaggever van de lokale omroep het gebeuren wilde filmen, stond een agent-in-burger hem in de weg.

Maar de filmer liet zich niet zomaar uit het veld slaan en hield een vurig betoog voor de persvrijheid. "Het is weer een mooi voorbeeld waarbij de politie buiten zijn boekje gaat", vindt ook Thomas Bruning van journalistenvakbond NVJ.

Update:
De politie laat weten de auto te hebben aangehouden nadat ze vernomen had dat de passagiers een overval wilden plegen. De vier aangehouden mannen komen uit de omgeving Rotterdam.

In de auto zijn een aantal vuurwapens aangetroffen. Waar de overval zou plaatsvinden wil de politie nog niet vertellen.

Volgens een woordvoerder van de politie in Eindhoven zal de cameraman bij nader inzien geen klacht indienen. Hij werd tegengehouden vanwege de privacy van het arrestatieteam en de verdachten.

"Het is niet onze bedoeling de pers te belemmeren. Het is dan ook vervelend dat dat is gebeurd. De omstandigheden waren op dat moment echter zodanig, dat we toch hiervoor hebben gekozen", laat de politie weten. De uitspraak van Thomas Bruning (NVJ) noemt de politie Eindhoven "te stellig".

 
 
Bron: Telegraaf
 
  1-4-2008  


|

FlitsKaart