Politie houdt grote alcoholcontrole

 

TILBURG / UDENHOUT / BERKEL-ENSCHOT: De politie van het district Tilburg heeft donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag een grote alcoholcontrole gehouden. Dat gebeurde in de Kreitenmolenstraat in Udenhout en op de Bosscheweg in Berkel-Enschot.


De controle begon donderdagavond op de Bosscheweg. Daar werden tussen 18.30 uur en 20.30 uur 291 automobilisten gecontroleerd. Eén van hen bleek teveel te hebben gedronken.


Tussen 21.15 uur en 23.00 uur stond de controleploeg in de Kreitenmolenstraat. Hier controleerden ze 238 automobilisten, van wie niemand teveel gedronken had. Het controleteam stond van 23.30 uur tot 00.45 uur opnieuw op de Bosscheweg en controleerde daar 126 automobilisten. Drie van hen hadden teveel gedronken. Onder hen was één beginnende bestuurder.


Eén van de motoragenten die bij de actie betrokken was, hield op de Ringbaan-Zuid in Tilburg een automobilist staande. De man was hem opgevallen doordat hij met extreem lage snelheid slingerend over de Ringbaan Zuid reed. De automobilist, een 44-jarige inwoner van Tilburg, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 725 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

 
 
Bron: Politiemwb.nl
 
  30-6-2006  


|

FlitsKaart