Politie int 33.000 euro tijdens verkeerscontroles1103x

DRIEBERGEN (ANP) - De politie heeft het afgelopen jaar tijdens tien grote verkeerscontroles op snelwegen ruim 33.700 euro aan boetes uitgeschreven. Dat maakte het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vrijdag bekend.

Bij de acties onder de naam 'Ochtendgloren' werden in samenwerking met andere opsporingsdiensten 849 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders van personenauto's en 121 bekeuringen aan vrachtwagenchauffeurs. Tijdens de acties op de snelwegen A1 en A12 werden in 2006 in totaal 7100 personenauto's, 465 vrachtwagens en 13.275 personen gecontroleerd.

Boetes en straffen

Aan openstaande boetes is 9937 euro geïnd en er zijn 1449 dagen gevangenisstraf alsnog ondergaan door verschillende personen. In totaal zijn 47 mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten. Veertig bestuurders reden onder invloed van alcohol. Dertien bestuurders leverden direct het rijbewijs in voor te hard rijden. Dertig vrachtwagenchauffeurs kregen een rijverbod wegens onvoldoende rusttijd.

Met behulp van radar zijn 29.304 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 5157 te hard reden. In totaal zijn ruim 2 kilo harddrugs, 20 kilo softdrugs en 23 xtc-pillen aangetroffen. Het aantal personen dat verdovende middelen bij zich had binnen de gedoogzone bedroeg 108.

22 Personen hadden wapens bijzich, twee van hen waren vuurwapengevaarlijk. In dertien gevallen had de gecontroleerde geen geldige verblijfsvergunning. Er zijn veertien onderzoeken gestart naar het ontbreken van een werkvergunning. De politie trof twee valse paspoorten aan en vier keer valse identiteitspapieren. In zes gevallen zijn inbrekerswerktuigen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Bron:  Planet

Melder: Rijder

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram