Politie kiest nieuwe auto's





 

ROTTERDAM (ANP) - De politie vervangt vanaf volgend jaar 80% van haar 13.000 politieauto's. Na nauwkeurig testen is gekozen voor zes merken; Ford, Mercedes, Mitsubishi, Opel, Toyota en Volvo. Dat heeft de projectgroep Europese Aanbesteding Politievoertuigen dinsdag bekendgemaakt.



Voor de merken is vooral gekozen wegens onder meer lage aanschafprijzen, restwaardegaranties en verlenging van garantietermijnen. De overige 20 procent van de politievoertuigen is van de merken Volkswagen, BMW, Citroën, DAF, Chrysler, Iveco, Audi, Peugeot, Seat en Skoda. De politie verwacht de komende vier jaar 8 miljoen euro op de kosten van haar voertuigenpark te besparen met de nieuwe aankopen.



Begin 2001 is op initiatief van de politieregio Rotterdam-Rijnmond besloten het voertuigenpark van de Nederlandse politie aan te besteden, omdat de huidige Europese aanbesteding waarbij contracten zijn gesloten met 24 merken, afloopt. De verwachting is dat de voertuigen efficiënter kunnen worden ingekocht en besparingen mogelijk zijn. De beperking van het aantal merken is een van de voorwaarden om dit mogelijk te maken, denkt de politie.



Een speciaal opgerichte landelijke projectgroep Europese aanbesteding heeft de opdracht uitgevoerd.

 
 
Bron: Trouw
 
  10-8-2002  


|

FlitsKaart