Politie laat busterreur toe

 

Twee stadsbussen zijn in Den Bosch, onder de ogen van agenten, door een groep jongeren bekogeld. "Er stonden agenten op de stoep, met de handen in de zakken."

De agenten stonden erbij en keken ernaar toen op zondag 19 oktober de stenen richting de bus werden gegooid. De politie heeft het incident pas bevestigd nadat één van de belaagde buspassagiers hierover het Brabants Dagblad informeerde. Volgens een woordvoerder van de politie konden de agenten ’er niet goed bij komen’.

Woedend

Een 36-jarige vrouw zat met twee anderen in de bus die werd bekogeld door tien tot twintig jongeren. Een van de stenen vloog door de ruit van de bus naar binnen.

"De buschauffeur begon hard te toeteren en toen we uitstapten, zag ik meteen twee agenten op de stoep staan. Het waren een man en een vrouw met de handen in de zakken. Even later kwam een bus om ons weg te brengen en werd opnieuw gegooid zonder dat de agenten iets deden. Ik heb ze uitgescholden. Ik werd woedend. Vooral toen ze dreigden een boete te geven aan een jongetje dat zonder licht op de stoep fietste", vertelt de vrouw in het Brabants Dagblad (zie hieronder).

Beelden

De politie wilde de camerabeelden uit de bus ook niet hebben en zou pas in actie komen als er getuigen naar voren zouden treden. "Hoe kun je nou nog om getuigen vragen terwijl je er zelf met je neus bovenop hebt gestaan? Ik snap ook niet dat ze de opnamen niet hebben bekeken. Want ik kreeg vorige week een grote bos bloemen van een Arriva-medewerker die zei dat de stenengooiers er goed op staan. Er was een speciale camera gebruikt die opnamen maakt van buiten de bus", aldus de vrouw.

Een woordvoerder van de politie heeft gezegd dat met het bekijken van de beelden is gewacht tot Arriva aangifte deed over het stenengooien. "Er wordt meteen werk van gemaakt. We hebben nu de opnamen."

Brabants Dagblad schreef: Politie liet stenen gooien toe

Agenten stonden erbij toen twee stadsbussen van Arriva op zondag 19 oktober in het Wielsem in Den Bosch-Noord met stenen werden bekogeld. Dat bevestigt de politie nadat één van de belaagde buspassagiers hierover gisteren het Brabants Dagblad informeerde. "De agenten konden er niet goed bij komen", aldus de woordvoerder.

Een 36-jarige vrouw uit Den Bosch, die uit angst voor represailles anoniem wil blijven, zat met twee anderen in de bus die werd bekogeld. Volgens haar gebeurde dat door tien tot twintig jongeren. Een van de stenen vloog door de ruit van de bus naar binnen.

"De buschauffeur begon hard te toeteren en toen we uitstapten, zag ik meteen twee agenten op de stoep staan. Het waren een man en een vrouw met de handen in de zakken. Even later kwam een bus om ons weg te brengen en werd opnieuw gegooid zonder dat de agenten iets deden. Ik heb ze uitgescholden. Ik werd woedend. Vooral toen ze dreigden een boete te geven aan een jongetje dat zonder licht op de stoep fietste."

Het verbaast de vrouw dat de politie gisteren in het Brabants Dagblad toegaf dat nog niet was gekeken naar opnamen die in de bus zijn gemaakt. Tevens vroeg de politie naar getuigen.

"Hoe kun je nou nog om getuigen vragen terwijl je er zelf met je neus bovenop hebt gestaan? Ik snap ook niet dat ze de opnamen niet hebben bekeken. Want ik kreeg vorige week een grote bos bloemen van een Arriva-medewerker die zei dat de stenengooiers er goed op staan. Er was een speciale camera gebruikt die opnamen maakt van buiten de bus."

Een woordvoerder van de politie zei gisteren in het Brabants Dagblad dat met het bekijken van de beelden is gewacht tot Arriva aangifte deed over het stenengooien.

Volgens de politie was dat afgelopen zondag pas het geval. Maar volgens Arriva gebeurde dat vorige week al. Een woordvoerder van de politie gaf gisteren toe dat ’de bal te lang stil had gelegen’. "Er wordt meteen werk van gemaakt. We hebben nu de opnamen."

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  30-10-2008  


|

FlitsKaart