Politie Limburg laat zware jongens lopenx

Uit de Telegraaf van 14-11-2001, pagina 7

door Joan van den Dungen
HEERLEN, woensdag
De politie Limburg-Zuid blijkt zware criminelen te laten lopen wegens een gebrek aan mankracht. Volgens voormalig CID chef Jos Ariaans werd onder meer een grote bende, die maandelijks voor miljoenen guldens aan diefstallen pleegde, nimmer gepakt.
De politie bleek over deze zaak, waarbij alle verdachten met naam en toenaam bekend waren, getipt door een informant. Politiechef Ariaans uitte de ze week zijn onvrede en frustraties over de kwestie in het korpsblad van de politie Limburg-Zuid. "Na anderhalf jaar heb ik de moed opgegeven en de informant verteld dat hij ons geen informatie meer hoefde te geven", aldus Ariaans. "Hij was niet de enige die er niets van begreep." Volgens de politiechef was de complete werkwijze van de bende al in kaart gebracht en waren zelfs alle helers met naam en toenaam bekend.
Ariaans, al 27 jaar bij de politie, noemt het onrechtvaardig dat het korps wel veel tijd besteed aan bonnen uitdelen. "We moeten en zullen omzet halen. Dertig agenten hebben als doel jaarlijks 200.000 snelheidsbonnen op te maken, 6000 roodlichtverbalen, 6000 voor het niet dragen van de gordel, 6000 voor zonder helm rijden en 300 voor drankrijders. Er worden drie radartoestellen, drie laserguns en 19 flitspalen extra aangeschaft om de verkeersveiligheid to verbeteren."
"Daar is natuurlijk niets mis mee, maar enkele kilometers . te hard rijden betekent onherroepelijk betalen terwijl criminelen ongehinderd hun gang kunnen gaan. Dat iemand 5 kilo heroïne in zijn kofferbak heeft liggen, is tegenwoordig blijkbaar van ondergeschikt belang. Als hij de bon maar betaalt, die hij op weg naar zijn aflevering oploopt. Probeer dat de fatsoenlijke burger maar eens uit to leggen."
Ariaans, huidig chef van een observatieteam: "Ik wil mijn collega's niet bekritiseren. Maar in de praktijk komt het erop neer dat breed (naar de pers, JvdD) wordt uitgemeten wat er wel wordt gedaan terwijl hardnekkig wordt verzwegen wat er niet wordt gedaan. Je kunt onderhand beter het verkeerslicht jatten dan er door rood rijden. En dat meen ik."

Bron: 

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het is toch van de zotte dat de gewone brave burger dit nog pikt!! Uw spullen worden geroofd. Datgene wat uw eigendom is mag u niet eens beschermen, omdat anders U opgepakt wordt. De politie heeft geen mensen om op uw 112 of 0900-8844 (hoe durven ze er 30ct voor te vragen) oproep te reageren, maar wij kunnen u garanderen dat zodra u die 7 kilometers te hard gaat er binnen 6 maanden een boete in uw brievenbus ligt. Het wordt tijd dat de overheid eens inziet waar uw prioriteiten liggen.