Politie maant sneller te rijden op N361454x

Veel automobilisten rijden te zacht over het nieuwe weggedeelte van de N36, constateert de politie. Dit leidt tot irritatie bij andere weggebruikers en belemmert de doorstroming.

Daarom roept de politie Hardenberg in haar digitale nieuwsbrief automobilisten op zich aan de maximale snelheid van 100 kilometer per uur te houden. Bovendien is na overleg tussen de politie en Rijkswaterstaat besloten om de maximum snelheid extra onder de aandacht te brengen. Onlangs zijn daarom kleine stickers op de hectometerpaaltjes bij de hele kilometers aangebracht. Op deze stickers staat het getal 100. De politie hoopt dat dit tot verbetering leidt: "Hopelijk is deze kleine ingreep voldoende om alle bestuurders eraan te herinneren dat het een autoweg is en dat er 100 kilometer per uur mag worden gereden, zodat er voortaan een vlotte doorstroming plaatsvindt."

Dat mensen te zacht te rijden wijt de politie aan onwetendheid. "De borden aan het begin van de weg worden vaak niet gezien en veel mensen weten de betekenis nog niet van de groene streep midden op de weg." Dit houdt in dat het een autoweg betreft en je dus 100 kilometer per uur mag rijden. Daarom adviseert de politie te kijken op www.strepenopdeweg.nl .

Bron:  De Stentor

Melder: Barre

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram