Politie moet bekeuringen verscheuren





 

EINDHOVEN - Snelheidsovertreders die op 1 juni te hard reden op de Boschdijk in Eindhoven krijgen door een fout van de politie geen bekeuring.




Vrijwilligers van de internetsite 'Flitsservice' maakten foto's van de radarcontrole, waaruit bleek dat de apparatuur niet op tijd goedgekeurd was en dus niet gebruikt mocht worden. Projectleider B. Broers van het verkeershandhavingsteam van de politie: 'We hebben het fotorolletje dus maar meteen weggegooid. Onze flitsapparatuur moet jaarlijks gecontroleerd worden. Dat noemen we ijken. Door miscommunicatie binnen de afdeling is de bewuste flitsset op 1 juni toch nog gebruikt, terwijl de keuring tot mei geldig was.' Hij schat dat ongeveer 45 hardrijders nu een bekeuring ontlopen.



klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De gewraakte camera. IJksticker van mei 2001, dus niet meer te gebruiken in juni2002



Flitsservice is een internetsite van vrijwilligers die onder meer dagelijks de locaties van radarcontroles vermeldt. Webmaster Martijn Hurks is blij met de beslissing van de regiopolitie. 'Het blijkt dus wel degelijk mogelijk om geflitst te worden door een radarset die niet in orde is. Daarom heeft het volgens ons altijd zin om na een bekeuring het ijkrapport op te vragen.'





 
 
Bron: Eindhovens Dagblad
 
  15-6-2002  


|

FlitsKaart