Politie neemt motor in beslag van snelheidsduivel2438x

De politie heeft zaterdagmiddag na een achtervolging de motor in beslag genomen van een 35-jarige motorrijder uit Emmeloord. De man maakte deel uit van een groep motorrijders die in Nieuwleusen de aandacht trok van de Videoauto Team Verkeer (VTV).

De groep reed met hoge snelheid richting de verkeerslichten op de N377. Een aantal motoren had omgebogen kentekenplaten. Toen ze in de gaten kregen dat de politie achter hen reed, gingen twee van hen er als een speer vandoor. Na een achtervolging, waarbij gebruik gemaakt werd van sirene en zwaailicht, kon een van hen aangehouden worden op de Verkavelingsweg in Hasselt. Daar was een blokkade opgericht door de politie.

De achtervolging ging via de Balkerweg terug naar Nieuwleusen. Op het Oosteinde werd een snelheid van 170 km/u gemeten waar 60 km/u is toegestaan. Een motorrijder wist te ontkomen door de bebouwde kom in te rijden. De andere reed door en trok op het Westeinde, dat gelukkig helemaal vrij van verkeer was, door tot een (geijkte) snelheid van 240 km/u.

In Zwolle reed de man door rood op de Kranenburgweg en zette koers richting Hasselt. Daar was inmiddels een blokkade opgeworpen. De motorrijder probeerde nog te keren, maar werd klem gezet door de videoauto. Hij werd aangehouden en geboeid afgevoerd naar het politiebureau in Zwolle. De motor is in beslag genomen. De man krijgt een proces-verbaal voor het in gevaar brengen van het verkeer, opzettelijk voeren van een onleesbare kentekenplaat (ombuigen), het overschrijden van de maximum snelheid, rijden door rood licht en het negeren van stoptekens.

Bron:  Politie

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram