Politie neemt twee radardetectoren in beslagx

TILBURG - De politie Midden- en West-Brabant heeft de afgelopen dagen twee radardetectoren in beslag genomen. Deze verklikkers zijn sinds 1 januari verboden.

De gesnapte automobilisten komen uit Geertruidenberg en Kaatsheuvel.

Volgens landelijk verkeersofficier van justitie Van Spee houdt de politie geen heksenjacht op de verklikkers. Het toezicht op de detector wordt volgens hem meegenomen in de reguliere controles.

Bron:  Omroep Brabant

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Jammer weer, deze zinloze acties, het komt de verkeersveiligheid echt niet ten goede. Het is des te opmerkelijker dat dit korps dondersgoed weet waar de prioriteiten te leggen getuigende dit perbericht:

Bonnen bij verlichtingscontrole

RIJEN: De politie hield een verlichtingscontrole op maandagochtend 5 januari. De agenten controleerden van 07.30 tot 08.15 uur het verkeer op De Uitvang. In totaal werden circa 100 fietsers gecontroleerd. Dertien van hen waren in overtreding en kregen een bekeuring.

- vijf bekeuringen voor het niet voeren van koplamp

- zes bekeuringen voor het niet voeren van een achterlicht

- twee bekeuring voor het totaal niet voeren van verlichting


DONGEN: Op de Monseigneur Schaepmanlaan, Rijensestraatweg,Tramstraat, Bolkensteeg, Wilhelminastraat, Rijnstraat, Kanaaldijk-Noord in Dongen controleerde de politie op maandagochtend 5 januari de verlichting van fietsers. Zestien mensen waren in overtreding en kregen een bekeuring.


WOUDRICHEM: Bij een soortgelijke controle in Woudrichem zijn vijf fietsers geverbaliseerd. Dat gebeurde op maandag 5 januari op de Ruigenhoekweg en de Almkerkseweg.

De verlichtingsacties beginnen hun succes af te werpen. Het was opvallend dat bij de meeste fietsers de verlichting in orde was.