Politie opent jacht op wegmisbruikers

 

De politie begint vandaag met een grote verkeersactie om gevaarlijk rijdende automobilisten in het gareel te krijgen, schrijft het AD. Er worden boetes uitgedeeld aan mensen die zich laten afleiden door bijvoorbeeld hun mobiele telefoon, navigatiesysteem of een broodje proberen te eten achter het stuur.

,,Er vallen jaarlijks tientallen doden door ongelukken als gevolg van afleiding’’, zegt korpschef Bert Wijbenga. ,,Er is een hardnekkige groep bij wie dat niet doordringt. Die moeten we in de portemonnee raken om ze bewuster te maken.’’

Boetes kunnen oplopen tot 2.500 euro. Voor de vier weken durende actie worden ruim 30.000 agenten ingezet. Binnen twee jaar opent de politie in het verkeer ook de jacht op grote criminelen. Wapenhandelaren, drugsdealers en mensensmokkelaars zullen de hete adem van de agenten voelen. Wijbenga: ,,Die glippen er nu nog doorheen, omdat de agent niet weet waar hij op moet letten of wie hij voor zich heeft." De politie wordt daartoe uitgerust met de nodige elektronische apparatuur.

Beelden RTL nieuws

 
 
Bron: AD
 
  9-10-2010  


|

FlitsKaart