Politie Oss gaat verkeershufters keihard aanpakken1077x

Oss - U kent ze wel, de wegpiraten die alle verkeersregels aan hun laars lappen. Ze gedragen zich als echte hufters in het verkeer en zijn een gevaar op de weg. De politie gaat ze keihard aanpakken.

Asociaal rijgedrag
In het district Maasland heeft de politie onderzoek gedaan naar het verkeersgedrag van alle inwoners uit de gemeente Oss. Uit dit onderzoek is gebleken welke tien Ossenaren de grootste veelplegers op het gebied van verkeersovertredingen zijn. Ze rijden bijvoorbeeld met ingevorderd rijbewijs, onder invloed van alcohol, negeren rode verkeerslichten, overschrijden stelselmatig de toegestane snelheid, kleven, snijden en halen rechts in, etc. Met hun asociale rijgedrag brengen ze andere weggebruikers in gevaar.

Gerichte verkeerscontroles
Deze tien verkeershufters krijgen in de komende twee weken een bezoekje thuis van de politie. De wijkagent zal de persoon in kwestie erop wijzen dat hij bij ons bekend is als veelpleger op het gebied van verkeersovertredingen. De betrokkene krijgt het dringende advies om de verkeersregels vanaf nu na te leven. Door middel van gerichte controles gaat de politie Maasland met het Team Verkeershandhaving deze verkeersdeelnemers in de gaten houden en hard aanpakken als ze de fout ingaan. In overleg met justitie zullen waar mogelijk strafmaatregelen getroffen worden om de verkeershufter te stoppen in zijn gedrag. Bijvoorbeeld door over te gaan tot inbeslagname van de auto en/of invordering van het rijbewijs.

Veiligheid Voorop
In het verkeer komt het steeds vaker voor dat andere weggebruikers zich agressief en intolerant gedragen. Agressiviteit en intolerantie maken burgers ongerust en veroorzaken een gevoel van onbehagen. Een veilige samenleving is gebaat bij duidelijke regels en handhaving, een respectvolle omgang met elkaar en fatsoen in het dagelijkse leven. Ook in het verkeer.

Veiligheid staat voorop!

Bron:  Politie Brabant-Noord

Melder: De Nachtkoerier

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram