Politie pakt rijbewijs af na achtervolging met auto van burger

 

De Verkeerspolitie van het KLPD heeft donderdag 25 augustus 2009 op de rijksweg A16 ter hoogte van Moerdijk een achtervolging ingezet met de auto van een burger. Een 42-jarige Nederlander woonachtig in het Belgische Antwerpen is daarna bekeurd voor een scala aan verkeersovertredingen tijdens wegwerkzaamheden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Een medewerker van de Verkeerspolitie Breda reed met toestemming in de auto van een verdachte, die was aangehouden in verband met het rijden onder invloed, op de rijksweg A16 richting het politiebureau in Breda. In de strook met wegwerkzaamheden haalde de man uit Antwerpen hem met hoge snelheid rechts in via een afgesloten rijstrook. De man reed daarbij met een snelheid van naar schatting 140 km/uur aan de verkeerde kant van de pylonen onder het rode kruis dat aangaf dat het weggedeelte was afgesloten.

Op dat moment waren er ruim 20 wegwerkers in het wegvak aan het werk en stonden er een 20-tal vrachtauto’s langs de rijbaan. Het verkeer op de beschikbare rijstrook, links van het werkvak, reed ongeveer 50 km/uur. Er gold ter plaatse een maximum snelheid van 70 km/uur.

Nadat de man uit Antwerpen zich aan het eind van wegwerkzaamheden weer in de file had gewurmd reed hij met snelheden van 150 km/uur en hoger richting Breda. De medewerker van de Verkeerspolitie staakte op dat moment de achtervolging en gaf de gegevens van het voertuig door aan zijn collega die verderop reed. De man kon hierdoor ter hoogte van de afslag Rijsbergen gedwongen aan de kant worden gezet.

De man verklaarde dat hij na een lange werkdag graag naar huis wilde en dat hij overigens maar drie vrachtauto’s bij de werkzaamheden had gezien... Verder meldde hij in september in Dordrecht nog voor te moeten komen voor een hoge snelheidsoverschrijding.

De blaastest op straat viel voor de man negatief uit. De ademanalyse op het bureau bleef onder de toegestane norm.

Op grond van het in het gevaar brengen van het verkeer en de wegwerkers is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man ingevorderd.

 
 
Bron: telegraaf.nl
 
  28-8-2009  


|

FlitsKaart