Politie pakt snelheidsduivels aan





 

Vanaf volgende week maandag (12-06-2006) wordt een grootscheepse verkeersconctrole gehouden op de J.J. van Deinselaan in Enschede. Snelheidsovertreders worden keihard aangepakt. De controle duurt waarschijnlijk tot december en is de eerste actie van het project ‘Subjectieve verkeersonveiligheid’ van de politie Twente.



De politie in deze regio startte enkele maanden geleden met een onderzoek naar de gevoelens van onveiligheid van bewoners over bepaalde wegen. Deze klachten over bepaalde verkeerssituaties in Twente zijn geïnventariseerd. ‘We moeten de zaken zodanig inschatten om te kijken of het objectieve of subjectieve gevoelens van onveiligheid zijn’, zegt projectcoördinator Arnold van Brakel. ‘Zijn de gevoelens echt subjectief of is er meer aan de hand?’



Ongevalcijfers

Bij de situatie aan de J.J. van Deinselaan in Enschede blijken de klachten van bewoners reëel te zijn. Dit bleek uit onder andere de ongevalcijfers waarover de politie beschikt. Ook zijn er door agenten verschillende onderzoeken gedaan in het gebied. Met speciale radarapparatuur, die uitsluitend de snelheid van voertuigen meet, zijn in een periode van één week observaties uitgevoerd. In dat tijdsbestek werden er 6455 voertuigen geregistreerd. In totaal reden er 2895 voertuigen harder dan 37 kilometer per uur. Van deze groep reed zelfs een aantal van 232 harder dan 50 kilometer per uur. De hoogste meting was een voertuig dat ruim tachtig kilometer per uur reed. ‘Het is een woonwijk, aan het doorgaande verkeer onttrokken, die wordt gezien als sluiproute’, concludeert Van Brakel op basis van de gegevens. Het doel van de komende controleacties is dan ook duidelijk: ‘We willen die koppen eruit halen, die pieken’, legt hij de bedoeling uit. Vanaf volgende week maandag staan agente!
n met een lasergun langs de kant van de weg. Zij houden snelheidsovertreders staande en schrijven een boete uit. Ook worden er radarauto’s ingezet.



Onderzoeken

Volgens Van Brakel is het project aan de J.J. van Deinselaan in Enschede de eerste in reeks van controles binnen het project ‘Subjectieve verkeersonveiligheid’ in Twente. ‘Wel is er een pilot geweest aan de Diamantstraat in Hengelo.’ Over volgende acties kan de coördinator nog niets zeggen. Wel laat hij weten dat er nog verschillende onderzoeken lopen.

 
 
Bron: www.twentenieuws.nl
 
  6-8-2006  


|

FlitsKaart