Politie populairder door verkoop shirts

 

Het imago van de politie moet worden opgekrikt met een eigen productlijn. Net als in Amerika moeten hier petten en T-shirts met het politielogo op de markt worden gebracht.

Dat is een van de maatregelen die de PvdA voorstelt om agenten in ons land meer aanzien te geven. De regeringspartij pleit ook voor een stoerder uniform, een imagotop en een jaarlijkse ’politieman van het jaar’ verkiezing.

De Tweede Kamer spreekt morgen met minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) over politiekwesties.

"We moeten trots zijn op onze politiemannen en vrouwen. Dat zijn de mensen die ons beschermen, zich dag en nacht inzetten en levens redden", aldus PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. Het is de regeringspartij een doorn in het oog dat agenten in ons land nog steeds regelmatig beschimpt en beledigd worden. "Bij een werkbezoek in New York ben ik weer geïnspireerd door het feit dat Amerikanen zo trots zijn op hun politie en met petjes van de FBI en de NYPD rondlopen", aldus Kuiken. "Wij zouden hetzelfde kunnen doen met het logo van het KLPD."

Volgens de PvdA kan een beter imago onder jongeren er ook aan bijdragen dat de grote personeelstekorten eindelijk worden weggewerkt. Bij de recherche en basispolitiezorg zijn momenteel ruim 858 vacatures.

Volgens de PvdA en coalitiepartner CDA ligt de verhouding tussen agenten op straat en mensen achter het bureau bovendien verkeerd. "We moeten wijkagenten veel meer koesteren", stelt CDA-Kamerlid Coskun Cörüz. "Daar moeten we de beste mensen neerzetten en niet achter het bureau. De wijkagent hangt er nu maar een beetje bij."

 
 
Bron: Telegraaf.nl
 
  11-10-2008  


|

FlitsKaart