Politie reed rond in niet wel APK-gekeurde auto

 

"In reactie op het bericht dat op jullie site staat het volgende. Controle van het systeem van onze leasemaatschappij heeft uitgewezen dat de auto wel APK-gekeurd was. De dealer heeft de auto echter niet (juist) afgemeld. Hierdoor zijn de gegevens van de RDW niet aangepast, waardoor ook onze gegevens (gebaseerd op de RDW) niet juist waren. Wij hebben contact gehad met RTV Noord en op basis van onze bevindingen heeft RTV Noord besloten het item niet meer op tv uit te zenden en het bericht van internet en teletekst te verwijderen. Ik verzoek jullie dan ook het bericht van de site te halen, omdat het niet juist is."

Bovenstaand bericht ontvingen wij net in onze mailbox inzake onderstaand bericht.

---------------------

’Heel erg knullig’. Zo betitelt de politie in Groningen haar eigen vergeetachtigheid. Eén van de 400 politiewagens blijkt namelijk al een half jaar zonder APK-keuring rond te rijden.

De auto wordt zelfs gebruikt om verkeersovertreders op de bon te slingeren, maar eigenlijk kunnen de dienders zichzelf beter een prent geven. Het voertuig had in maart namelijk al door de APK gemoeten, maar dat is dus niet gebeurd. Een oplettende burger trok hierover aan de bel.

De politie zit in haar maag met de blunder, want het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Twee jaar geleden was het een flitsauto die niet APK-gekeurd bleek. Het korps heeft toegezegd het wagenpark nog beter te gaan controleren.

Politiewoordvoerder Anthony Hogeveen...

 
 
Bron: RTV Noord
 
  15-10-2007  


|

FlitsKaart