Politie: veel grove overtredingen op A7

 

In de eerste 3 maanden van het project A7 Veilig heeft de politie 37 rijbewijzen ingevorderd wegens grove verkeersovertredingen. In totaal werden in Groningen en Friesland van december tot en met februari 875 boetes uitgedeeld, waarbij het in bijna de helft van de gevallen ging om asociaal of gevaarlijk verkeersgedrag, zo maakte de politie maandag bekend.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de politie in Groningen en Friesland voeren sinds december extra controles uit op de A7 in beide provincies, tussen de Afsluitdijk en de Duitse grens bij Bad Nieuweschans. Op de snelweg vinden statistisch meer en ernstigere ongevallen plaats dan elders. Volgens de politie komt dat vooral door roekeloos en gevaarlijk rijgedrag. Zo verongelukte in het najaar van 2011 een zwangere vrouw op de A7, nadat zij door een andere automobilist van de weg was gereden.

De verkeerscontroles in het project A7 Veilig zijn speciaal gericht op excessieve verkeersovertredingen. Automobilisten die fors over de schreef gaan, worden direct door de politie staande gehouden. In het project A7 Veilig werken Rijkswaterstaat Noord-Nederland, politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de provincies Groningen en Friesland samen.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  19-3-2012  


|

FlitsKaart