Politie vernietigt foto's





 

DEN BOSCH - Twee dagen later is Pieter Goossens er nog steeds boos over. De 22-jarige Bosschenaar maakte woensdagavond met zijn digitale fotocamera zo'n vijftig foto's van de vechtpartij rondom winkelcentrum de Ploossche Hof. Later op de avond moest hij zijn camera inleveren bij een politie-agent die volgens hem prompt alle opnamen uit het geheugen wiste.



"Belachelijk. Dat kan toch niet zomaar?" Volgens Goossens, die vlak bij het winkelcentrum woont, had de agent hem nog beloofd dat hij de foto's niet zou wissen. "Toen ik in de gaten kreeg dat hij dat toch gedaan had, trok hij een grote grijns op zijn gezicht."

Volgens Goossens had hij ook meerdere foto's gemaakt van een agent die een jongen 'van een jaar of twaalf' een pak slaag gaf met een knuppel. Daarbij zou het gaan om de zoon van de vrouw, die woensdag werd aangehouden. P. Kiestra, plaatsvervangend distictchef van het politiedistict Den Bosch, ontkent dat het jongetje een pak slaag heeft gekregen. Volgens hem heeft de betrokken agent tegenover hem ontkend foto's te hebben gewist. "Hij heeft ze via de display bekeken. Het is hoogstens per ongeluk gebeurd."



Gistermiddag is een 30-jarige Boschenaar, een welzijnswerker, bij de Ploossche Hof aangehouden omdat hij zich achter de afzetting bevond.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  16-8-2003  


|

FlitsKaart