Politie vernietigt radarverklikker onder wiel politiebusx

Zaandam: De politie heeft zondagmiddag een radarverklikker vernietigd van een 25-jarige automobilist die met veel te hoge snelheid over de Provincialeweg richting Castricum reed. De 25-jarige Zaandammer werd met een snelheid van 103 km per uur betrapt waar maar 50 km per uur is toegestaan.


Nadat hij aan de kant was gezet, zagen de agenten de verklikker in zijn auto. Sinds 1 januari van dit jaar is het verboden om een dergelijk apparaat te hebben. Wanneer een bestuurder hiervan niet vrijwillig afstand wil doen, wordt het apparaat in beslag genomen. Op de vraag of de man het apparaat wilde verwijderen, gaf hij in eerste instantie te kennen, dat hij het niet zelf kon demonteren. Toen de agenten hierop aangaven dat zij dan de hele auto in beslag moesten nemen, lukte het de man wel om het ding te verwijderen.


De verklikker werd vervolgens in het bijzijn van de bestuurder vernietigd. Door het ding onder het wiel van de politiebus te leggen, zorgden de agenten ervoor dat het voorgoed buiten werking werd gesteld. Voor het hebben van de verklikker kreeg de automobilist een boete van 250 euro. Deze komt bovenop de boete voor een snelheidsoverschrijding van 49 km per uur.

Bron:  Noordhollands Dagblad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Deze persoon kan zonder meer aangifte doen wegens vernieling van zijn bezit. Pas als de rechter besloten heeft dat het inbeslag genomen goed niet terug gegeven hoeft te worden of dat de betrokken persoon afstand heeft getekend mag het goed vernietigd worden.