Politie verscheurt boetes

 

De politie trekt een aantal boetes in die ze uitdeelde in de Emmeloordse rivierenbuurt. Bewoners kwamen ertegen in opstand. Een politiewoordvoerder erkent dat het optreden hier en daar nogal kort door de bocht was. Mensen in Reggestraat en omgeving parkeerden vaak al tien, twintig jaar hun auto op de oprit, maar kregen daarvoor ineens een parkeerboete omdat ze - ook - op de stoep stonden.

Formeel juist, maar ’zo ga je niet met je burgers om’, stelde Emmeloorder Sjoerd Vereeke vorige week in deze krant. "Jaren hebben ze er nooit iets van gezegd, en dan krijg je ineens een boete. Waarom niet eerst even fatsoenlijk een waarschuwing?" De politie heeft meerdere protesten gehad uit de wijk. En is in dit geval gevoelig voor de kritiek.

"We hebben vastgesteld dat we te kort door de bocht hebben gehandeld", zegt een woordvoerder. Inmiddels is de wijkagent - niet degene die de boetes uitdeelde - in gesprek met mensen die een prent hebben gehad. Nog niet alle gesprekken hebben plaatsgevonden. "Maar we gaan met ze om tafel." Dat wil niet zeggen dat de politie bij voorbaat alle boetes intrekt. " Dat wordt per geval bekeken." Waar die ene agent de bocht echt veel te kort nam, daar wordt de prent wel verscheurd. "In een aantal gevallen is dat inmiddels gebeurd."

Probleem van de rivierenbuurt is dat de wijk werd gebouwd in de jaren zeventig. Andere eeuw wat betreft mobiliteit en grootte van auto’s. Politie gaat samen met de gemeente Noordoostpolder kijken hoe ze de (ruimtelijke) problemen in de wijk kan aanpakken. In elk geval tot die tijd gaat de politie in principe eerst praten en waarschuwen voor een boete wordt uitgeschreven.

 
 
Bron: DeStentor
 
  18-12-2008  


|

FlitsKaart