Politie voorkomt straatrace





 

HARDERWIJK - De politie heeft zaterdagmiddag een illegale straatrace weten te voorkomen op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk.



Twee agenten stuitten omstreeks 16.30 uur bij toeval op twaalf opgevoerde auto’s die in een lange rij over het industrieterrein reden.



Politiewoordvoerder B. Top: ,,Het stel maakte een verdachte indruk. De surveillancewagen heeft de stoet geobeserveerd en begeleid naar de rijksweg A28. Daar heeft de groep zich in twee richtingen gesplitst.’’



Volgens Top was er geen reden om de jonge mannen aan te spreken. ,,Er waren geen klachten en er was geen sprake van een overtreding. Het is in Nederland niet verboden achter elkaar aan te rijden met snelle auto’s. Toch leek het er op dat ze iets van plan waren.’’



De straatraces zijn illegaal omdat ze op de openbare weg worden gehouden. Voor zover bekend is binnen de regio Noordwest-Veluwe nog geen illegale straatrace gehouden. Elders in het land bezorgt het populaire racen met opgevoerde auto’s de politie overuren. Begin juli zijn in de Utrechtse wijk Overvecht nog zeven auto’s in beslag genomen na een race.



Racers die door de politie worden betrapt, raken hun auto’s kwijt en eventueel hun rijbewijs. Justitie wil met dit lik-op-stuk-beleid de recente hausse aan races de kop in drukken.

 
 
Bron: Veluws Dagblad
 
  15-8-2002  


|

FlitsKaart