Politie voorkomt straatracex

HARDERWIJK - De politie heeft zaterdagmiddag een illegale straatrace weten te voorkomen op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk.Twee agenten stuitten omstreeks 16.30 uur bij toeval op twaalf opgevoerde auto’s die in een lange rij over het industrieterrein reden.Politiewoordvoerder B. Top: ,,Het stel maakte een verdachte indruk. De surveillancewagen heeft de stoet geobeserveerd en begeleid naar de rijksweg A28. Daar heeft de groep zich in twee richtingen gesplitst.’’Volgens Top was er geen reden om de jonge mannen aan te spreken. ,,Er waren geen klachten en er was geen sprake van een overtreding. Het is in Nederland niet verboden achter elkaar aan te rijden met snelle auto’s. Toch leek het er op dat ze iets van plan waren.’’De straatraces zijn illegaal omdat ze op de openbare weg worden gehouden. Voor zover bekend is binnen de regio Noordwest-Veluwe nog geen illegale straatrace gehouden. Elders in het land bezorgt het populaire racen met opgevoerde auto’s de politie overuren. Begin juli zijn in de Utrechtse wijk Overvecht nog zeven auto’s in beslag genomen na een race.Racers die door de politie worden betrapt, raken hun auto’s kwijt en eventueel hun rijbewijs. Justitie wil met dit lik-op-stuk-beleid de recente hausse aan races de kop in drukken.

Bron:  Veluws Dagblad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

En druk dat ze er mee zijn die politieagentjes hier in Nederland... Alleen ging het hier helemaal niet om een beginnende straatrace meeting maar om een bijeenkomst van Honda liefhebbers. Een zogenaamde Honda Club Meeting dus.Blijkbaar wordt men een beetje geobsedeerd door een ding bij de politiekorpsen en laten ze vaak vervelendere taken vallen die eigenlijk meer prioriteit hebben. Maar van een stelende junk valt immers niet veel meer te verdienen nietwaar?

Een van de Honda Clubs die aanwezig waren tijdens deze clubmeeting;http://www.honda-fanatics.nl

forumlink: onderwerp die hierover gaatStreetlegalhonda zal vast en zeker ook van de partij zijn geweest deze dag, alleen heeft men daar niet een openbaar toegangelijk forum om daarheen te linken.

Ten tijde waarop de heren van het politiekorps deze schokkende ontdekking deden was bovendien het evenement al bijna afgelopen.