Politie wil limiet van 100 km/uur op A270 Eindhoven-Helmond

 

De politie Brabant Zuid-Oost ziet geen heil in de nieuwe maximumsnelheid van 130 op de A270 tussen Eindhoven en Helmond. Doordat er vier verschillende maximumsnelheden op een kort stukje weg gelden, is de situatie verwarrend voor weggebruikers.

De korpsleiding heeft vorige maand bij de provincie Noord-Brabant, eigenaar van de weg, formeel bezwaar aangetekend tegen de verhoging van de maximumsnelheid. Ook bewoners van Nuenen-Zuid, pal naast de snelweg, hebben bezwaren. Gedeputeerde Staten lieten deze week weten het besluit niet te heroverwegen.

Dat ook de politie zich mengt in de discussie over de maximumsnelheid op de A270 is opmerkelijk. Tot op heden wilde de politie formeel geen commentaar geven over het politiek gevoelige onderwerp.

"De versnippering van het totale traject in diverse verschillende snelheidsregimes zal niet bijdragen aan een geloofwaardige snelheidslimiet in de ogen van de weggebruiker", schrijft de korpsleiding in een donderdag openbaar gemaakte brief. "Handhaving zal door het vorenstaande geen prioriteit genieten."

De politie wil liever 100 km/uur op een groot deel van de 6,1 kilometer lange weg. "Door afvlakking van de hoogste maximum snelheid, zoals U voorstond in het verkeersbesluit van 8 maart 2012, van 120 km/uur naar 100 km/uur, ontstaat er een meer consistente maximumsnelheid", zo staat in de brief te lezen.

 
 
Bron: ED.nl
 
  27-9-2012  


|

FlitsKaart