Politie Zeeland schrijft te weinig bonnen

 

Bekeuringen voor het rijden door rood licht, het niet dragen van de autogordel en het niet dragen van een helm op motor of brommer; de regiopolitie Zeeland haalt het percentage voor deze overtredingen niet. De doelstellingen voor 2009 als het gaat om het aantal boetes dat met het Openbaar Ministerie is afgesproken worden dus ook niet gehaald, meldt RTL4 Nieuws.

Alleen het aantal bekeuringen voor snelheidsovertredingen komt nagenoeg overeen met datgene wat met het Openbaar Ministerie is afgesproken. Hier stak de Zeeuwse politie ook de meeste tijd in (7836 uren).

Totaal
In totaal werden vorig jaar in Zeeland 259.473 bekeuringen voor te hard rijden geschreven, dat is 99 procent van de afspraak. Voor het rijden door rood licht gingen 5998 voertuigen op de bon (58 procent). Wegens het niet dragen van een helm werden 1219 mensen bekeurd (37 procent). Voorts kregen 6655 mensen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

Controle autogordel
Het is opvallend dat veel meer tijd wordt gestoken in controles voor het dragen van de autogordel, 150 procent van de tijd die is afgesproken, maar het levert maar 78 procent van het aantal afgesproken bekeuringen op.

 
 
Bron: Website voor de politie
 
  10-11-2010  


|

FlitsKaart