Politie zet gevaarlijk rijgedrag op Youtube2513x

De politie in Friesland en Groningen zet een aantal filmpjes van gevaarlijk rijdende bestuurders op Youtube. Het is een selectie van beelden die sinds begin juli op de snelweg A7 zijn gemaakt van gevaarlijk of asociaal gedrag, meldt de politie in de noordelijke provincies. Ruim 100 bestuurders zijn inmiddels geconfronteerd met de opnames.

In het project ’A7 veilig’ werkt de politie met camera’s op het dashboard (dashcams). Wanneer een bestuurder is gefilmd, wordt de automobilist aan de kant gezet en kan hij of zij het filmpje in de auto op een iPad bekijken.

Positieve reacties
De filmpjes die op Youtube komen, laten onder meer onnodig links rijden, geen richting aangeven, bumperkleven en te hard rijden zien. Het zijn vooral beelden van gedragingen die bestuurders in een enquête zelf irritant zeggen te vinden.

Volgens de politie zijn veel mensen verrast als ze zien wat ze op de weg allemaal doen. ’Zij reageren overwegend positief’, zegt de politie.Commentaar FlitsserviceNL. Ja, nogal logisch, weer zo'n langzaamrijdende slaaprijder die het vertikt om snelheid te maken waar 130 gereden mag worden en er een dikke 35 onder rijdt. Dat lokt ergenis uit, zoals uit jullie eigen enquete telkens weer blijkt en in plaats van de veroorzaker aan te spreken, krijgt de Audi weer de bekeuring. Ik snap zijn ergenis volkomen.Een klevende VolvoCommentaar FlitsserviceNL. Nee, dat busje mag 'm er gewoon tussenproppen? Dat krijg je namelijk als je die 60 meter aanhoudt (die verder nergens wettelijk bepaald is, maar dat terzijde), verderop propt er ook eentje zich ertussen. Niet alleen deze bestuurder, maar ook alle bestuurders ervoor rijden kort op elkaar. Dat komt omdat de voorste niet doorrijdt, dus te langzaam. Het typische gedrag dat bij drukte spookfiles veroorzaaktKlevende Mercedes die een boete zal krijgen. De auto voor hem rijdt nog geen 100 Km/u waar 130 Km/u is toegestaan. Een slaaprijdende linksplakker.Commentaar FlitsserviceNL. Ik pak de irritatie top 10 er even bij: Ergenis: Langdurige inhaalactie, check, te langzaam rijden, check, wie krijgt de bekeuring, eeehhhTenslotte nog een klevende leswagen


Wie is de hufter

Bron:  Algemeen Dagblad

Melder: jan klaas

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram