Politiebonden slaan handen ineen met actie KLPD

 

De verschillende politiebonden slaan donderdag de handen ineen en houden dan voor het eerst gezamenlijk een landelijke staking bij het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Deze actie gaat de hele dag duren.

De vakorganisaties proberen op deze manier een doorbraak te forceren in het cao-conflict dat ze hebben met de baas van de politie, minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Tot nu toe voerden de twee grootste politiebonden, ACP en NPB, apart actie. Daar komt nu verandering in.

De politiemensen van het KLPD leggen donderdag het werk neer en zullen vanuit het hele land met bussen naar twee actiecentra in Driebergen en Zoetermeer worden gebracht. Een woordvoerder van het gezamenlijke actiecomité zei per locatie minstens zeshonderd stakers te verwachten.

Noodhulp

Alle onderdelen van het KLPD, waaronder de verkeersdienst, de spoorwegpolitie en de rechercheafdeling, doen donderdag mee met de werkonderbreking. Om de noodhulp te garanderen worden zondagsdiensten gedraaid.

In principe staken ook de flitsagenten op de snelwegen. Automobilisten die van die gelegenheid gebruik willen maken door het gaspedaal eens flink in te drukken, moeten misschien toch nog eens nadenken: er zijn volgens de zegsman van het actiecomité altijd politiemensen die op zo’n stakingsdag toch aan het werk gaan.

Balkenende

Ook de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) doet mee aan de acties, hoewel het personeel bij die dienst niet staakt. De begeleiders van premier Jan Peter Balkenende doen gele hesjes om de autostoelen, goed zichtbaar voor de minister-president als hij achterin zit.

Degenen die koningin Beatrix begeleiden, dragen die dag buttons om te laten zien dat ze zich achter de acties scharen.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  14-1-2008  


|

FlitsKaart